Recensioner_romanen

Huvudpersonen Joannas blogg


Trailer om Romanen


"Barcelona noir, enligt omslaget. Orden anger platsen för Malin Roca Ahlgrens stadsthriller men stämningen är värre än noir. Där borde ha stått ”Barcelona black”. Som i kolsvart. Huvudpersonen, Joanna, lever i det Barcelona som turister sällan kommer i kontakt med. Inte den vackra, pulserande och lagom spännande staden utan den farliga – ja, dödliga – med narkotika, prostitution och annan kriminalitet. Johanna är en av alla prostituerade som kommit dit från olika länder. Passet har halliken tagit. ”Stadsfjäril” är en stenhård thriller men också en kvinnlig befrielsehistoria. Så brutalt och otäckt skrivet att det föder vrede i läsarens hjärta." /Bengt Eriksson, Tidningen Kristianstadbladet.

 

"Malin Roca Ahlgrens hjältinnor är varken änglar eller horor. Men, om vi bara läser denna underbara roman, faller vi på våra knän och börjar dyrka skönheten som ett dogma. Vi börjar tro - och på riktigt - på liv och verklighet av de gestalterna hon porträtterar i Stadsfjäril. De är som fjärilar vid Guds andedräkt." /Tidningen Kulturen

 

"Barcelona är en av Europas mest pulserande och spännande städer. Men bakom elitfotboll, banbrytande arkitektur och spännande historia döljer sig en mörk sida av den katalanska huvudstaden. Prostitutionen är utbredd, på många platser högst synlig, men få känner till de livsöden som gömmer sig i de gotiska kvarteren.

Denna dramatiska sida av Barcelona, som inspirerat till bästsäljare som "Vindens skugga", är också utgångspunkten för mångåriga Barcelonasvenskan Malin Roca Ahlgrens roman "Stadsfjäril". Hon tar oss med till en värld som inte är mer avlägsen än att en intet ont anande svensk turist ofrivilligt kastas in i händelserna." /Mats Björkman, Chefredaktör Sydkusten (största svenska nyhetstidningen i Spanien)

 

"Det här är lysande och välskrivet. Huvudkaraktärerna har fått unika egenskaper och egna röster. Språket är rakt och ledigt och det finns en energi i det som gör att jag vill fortsätta läsa. Malin visar både det tjusiga och det svarta Barcelona med en fängslande, spännande och underhållande stil.'' /Ann Ljungberg