Barn & Ungdomsböcker

               BARN & UNGDOMSBÖCKER

"Genom gestaltning av fantastiska Julia, beskriver Roca Ahlgren hur det är att vara annorlunda i dagens skola. Det här är en viktig bok.”

/ Måns Möller

Mobbning är självbestraffning. Mobbare hatar att se sina egna, väl dolda svagheter hos andra som blygsel, tafatthet och rädsla. Offren ska straffas för att de så skamlöst visar upp vad mobbaren vill dölja. Jag vet, för jag har, likt Livia, blivit mobbad och jag har dessvärre också mobbat.

/Lasse Åberg

Den här boken behövs. För alla som är en Mimi, känner en Mimi. För alla som inte blir kloka på hur någon kan ha så lätt och svårt i skolan på samma gång. För att det är på tiden.
// Micael Dahlen, professor, Stockholm School of Economics

"Författaren har lyckats förstå och beskriva en inåtvänd gryende flickas dilemma att möta den stormiga yttervärlden, på ett insiktsfullt och empatiskt sätt. Om nu bara alla kunde förstå och acceptera detta. Texten kan bli klassisk."/Björn Hillström, leg psykolog

"Boken om högkänsliga Saga är så fint skriven. En gåva till varje högkänsligt barn att få spegla sig i."

/ Sofia Helin (Saga Norén, Länskrim Malmö)

”En välskriven och finstämd berättelse om att vara ung och att samtidigt insjukna i IBD”
/Petter Malmborg, Överläkare, Barngastroenheten Sachsska Barnsjukhuset Stockholm.

”Vilken otroligt fin bok. 
Skammen o stigmat måste ut i ljuset och slängas bort för alltid. Den här boken hjälper oss med det. Tack Malin och Maya för att ni gör detta.

/Sofia Ledarp, skådespelerska med egen adhd-diagnos.

”En mycket bra text! Kommer säkert att vara både en tröst och ge en igenkänning. Samtidigt en uppmuntran att gå vidare i vården, som vi ju vet är så viktigt.”
/Henrik Pelling, läkare

”Läs och lär känna Heddas värld – här finns det många tankar och känslor som alla borde ha intresse av att förstå och bemöta rätt. Joline är en lärare som fattar.”

/ Sven Bölte, professor på KI.